UE ne pregateste o lovitura? Renuntarea la roaming ar putea scumpi telefonia mobila

Marti, 18 Iunie 2013, ora 09:58
1891 citiri
UE ne pregateste o lovitura? Renuntarea la roaming ar putea scumpi telefonia mobila

Tarifele pentru serviciile roaming de apeluri, mesaje si trafic de date vor fi eliminate, ca parte a efortului de a crea o singura piata de telecom, la nivel european. Insa aceasta propunere ar putea duce la cresterea preturilor pentru serviciile de telefonie.

Comisia Europeana a adoptat masura saptamana trecuta, care ar trebui sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2014.

Astfel, utilizatorii de telefonie mobila vor putea sa efectueze apeluri, sa trimita mesaje si sa transfere date la aceleasi tarife ca in tara de origine atunci cand vor calatori in oricare dintre statele din Uniunea Europeana.

"Greu de presuspus ca vor disparea peste noapte tarifele de roaming. Probabil va fi o reducere graduala mult accelerata in timp, operatorii mobili dorind sa le pastreze cat mai mult timp", a declarat Nicolae Oaca, specialist in piata telecom, pentru Ziare.com.

"Ar fi frumos sa avem piata unica, care ar insemna tarife unice (roaming, terminare in retele mobile etc.) peste tot in UE, dar este dificil de realizat, pentru ca cele 27 de piete nu sunt identice din punct de vedere macroeconomic", a punctat acesta.

Citeste mai multe despre UE ne pregateste o lovitura? Renuntarea la roaming ar putea scumpi telefonia mobila pe Ziare.com.

#tarife roaming UE 2014, #disparitie costuri roaming, #unificare piata telecom UE, #piata telecomunicatii Uniunea Europeana , #Telecomunicatii