Vodafone si Orange isi unesc retelele de telefonie 3G din Marea Britanie

Joi, 08 Februarie 2007, ora 12:09
1397 citiri

Grupurile de telefonie mobila Vodafone Group si Orange, divizie a France Telecom, au anuntat joi ca isi vor uni retelele de telefonie mobila de generatia a treia (3G) din Marea Britanie, in incercare de a reduce costurile operationale, informeaza Reuters.

Tranzactia este prima de acest fel semnata de doi operatori de telefonie mobile din Marea Britanie, iar Vodafone a informat ca va incerca sa ajunga la acorduri similare si pentru retelele de telefonie mobila mai vechi, de tipul 2G.

Urmeaza ca cele doua companii sa stabileasca termenii finali si structura acordului, care are insa nevoie de aprobarea Ofcom, autoritatea de reglementare a pietei de telecomunicatii din Marea Britanie.

Rivalii Vodafone si Orange spera ca in acest fel vor reduce costurile si vor putea oferi servicii 3G la preturi mai accesibile si noi produse de genul televiziune pe telefonul mobil.

Cele doua firme vor pastra totusi controlul asupra retelelor backbone, care fac legatura intre terminalele mobile si stalpii de antena si vor ramane competitori pe pietele de retail si angro.Vodafone si Orange au anuntat anul trecut un acord similar pe piata din Spania.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)