Aplicatiile nu tin pasul cu puterea de procesare a smartphone-urilor

Marti, 21 Februarie 2012, ora 10:39
1123 citiri
Aplicatiile nu tin pasul cu puterea de procesare a smartphone-urilor

Cele mai noi smartphone-uri si tablete prezentate la Consumer Electronics Show din Las Vegas luna trecuta se intreceau in procesoare si retele wireless tot mai rapide.

Cu toate acestea, specialistii spun ca oricat de rapid ar fi smartphone-ul, acesta va trebui sa se adapteze aplicatiilor ca Facebook si Google Maps, asadar, timpul de asteptare pentru incarcarea unei aplicatii va fi acelasi, indiferent de performantele telefonului, potrivit TechnologyReview.

"Petrecem mult timp folosind aplicatiile de pe smartphone si, din pacate, in majoritatea acestui timp asteptam sa se incarce ceva. De fapt, sistemele de stocare sunt responsabile pentru viteza redusa de reactie si aici ar trebui sa se produca schimbarea", este de parere Nitin Agrawal, cercetator al companiei NEC.

Cercetatorul Nitin Agrawal si colegii sai, Hyojun Kim si Cristian Ungureanu, au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au testat performantele unei serii de aplicatii populare pentru Android si au observat ca sistemul de operare era afectat de cardurile de memorie. Printre aplicatii se numara Facebook, Google Maps, Angry Birds sau Android Web Browser.

#smartphone rapid, #aplicatii smartphone rapide, #aplicatii android rapide , #Telefoane mobile