Apple ar putea obtine in instanta interzicerea vanzarii unor telefoane Motorola

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 19:24
2768 citiri
Apple ar putea obtine in instanta interzicerea vanzarii unor telefoane Motorola

Un tribunal federal din Chicago va audia compania Apple miercuri, pentru a decide daca interzice vanzarea unor telefoane Motorola ca urmare a pretinsei incalcari a unor brevete.

Apple se judeca cu Motorola Mobility din 2010. Motorola Mobility este detinuta in prezent de Google. Initial, Motorola a dat in judecata Apple, iar gigantul american a deschis la randul sau un proces o luna mai tarziu, potrivit Mashable.

Saptamana trecuta, judecatorul Richard Posner de la tribunalul federal din Chicago a respins aproape toate reclamatiile Motorola si a mentinut cerintele Apple. Aceste decizii pareau sa anunte o victorie a Apple, insa judecatorul Posner a anulat procesul, ajungand la concluzia ca nici una dintre parti nu putea sa dovedeasca existenta prejudiciilor.

Apple a dorit ca tribunalul sa emita un ordin privind restructionarea produselor Motorola, dar Posner a declarat ca acest lucru ar fi "contrar interesului public".

Posner insa a revenit la decizia sa si a oferit o audiere reprezentantilor Apple pentru o posibila interdictie. Daca audierea oficialilor Apple are succes, compania americana ar putea restrictiona sau limita cresterea iPhone-urilor care ruleaza sistemul de operare Android si ar putea dobandi mai multa putere pe piata afacerilor cu licente, in cadrul carora companiile cad de acord intre ele sa realizeze un schimb de tehnologii.

#Apple proces Motorola, #apple procese, #Motorola Mobility Apple , #Telefoane mobile