Apple loveste din nou: Samsung Galaxy Nexus nu poate fi comercializat in SUA

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 12:28
2573 citiri
Apple loveste din nou: Samsung Galaxy Nexus nu poate fi comercializat in SUA

Apple reuseste intr-o singura saptamana sa blocheze vanzarile a doua produse Samsung, Galaxy Tab si mai nou, Galaxy Nexus.

Prin aceasta miscare, Apple loveste doi iepuri dintr-o lovitura, avand in vedere ca dispozitivele Samsung sunt singurele care functioneaza cu sistemul de operare Android autentic, fara alte software-uri adaugate.

In plus, aceasta decizie a venit chiar vineri, ziua in care Google a prezentat sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, potrivit Mashable.

Judecatorul Lucy Koh de la Tribunalul federal din San Jose, Statele Unite ale Americii, a acordat Apple un ordin preliminar intr-un proces in desfasurare, avand ca subiect o disputa privind brevetele. Ordinul nu va intra in vigoare insa, pana cand Apple nu va plati o asigurare de 96 milioane de dolari, pentru a acoperi pagubele inregistrate de Samsung in urma blocarii, in cazul in care procesul se va incheia in favoarea Nexus.

In cazul blocarii unui alt produs al companiei Samsung, Galaxy Tab, Apple s-a mobilizat rapid pentru depunerea asigurarii.

Samsung Galaxy Tab 10.1 va fi interzisa in Statele Unite, dar Galaxy Tab 2 10.1, pe care Samsung a lansat-o luna trecuta, nu intra sub incidenta hotararii judecatoresti.

Samsung Galaxy Nexus foloseste sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Galaxy Nexus este singurul telefon de pe piata care functioneaza cu sistemul de operare Android autentic, neavand alte componente software in el. A fost primul telefon lansat cu Ice Cream Sandwich si singurul (in afara de Nexus S) care a anuntat o data cand va fi updatat cu Jelly Bean, si anume la jumatatea lunii iulie.

"Nu este o coincidenta faptul ca cel mai recent produs al companiei Samsung este foarte asemanator iPhone-ului si iPad-ului, incepand de la forma componentelor hardware si pana la interfata si ambalaj", au spus oficialii Apple intr-un comunicat.

"Asa cum am mai spus de mai multe ori inainte, trebuie sa protejam proprietatea intelectuala a Apple in momentul in care alte companii ne fura ideile".

Ordinul judecatorului Koh arata ca exista sanse mari ca Apple sa poata dovedi ca in acest caz este vorba de o incalcare a brevetelor. Compania s-a concentrat asupra unui singur brevet in mod special, legat de functia de voce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces apple samsung, #proces brevete Apple Samsung , #Telefoane mobile