Bloomberg: Achizitia Google-Motorola, pe cale de a fi aprobata in SUA

Joi, 09 Februarie 2012, ora 08:51
1365 citiri
Bloomberg: Achizitia Google-Motorola, pe cale de a fi aprobata in SUA

Google ar putea primi saptamana viitoare acordul Departamentului de Justitie SUA pentru a achizitiona Motorola, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei. Concretizarea achizitiei ar putea oferi accesul Google la peste 17.000 de brevete din domeniul tehnologiei telefoniei mobile.

Departamentul de Justiie este pe punctul de a aproba si planul consortiului Microsoft-Apple care intentioneaza sa cumpere brevetele Nortel, potrivit surselor href="http://www.bloomberg.com/news/2012-02-09/u-s-said-likely-to-approve-google-s-bid-for-motorola-mobility-next-week.html" target="_blank">Bloomberg.

Achizitia Nortel ar oferi consortiului Apple-Microsoft, care include si Research in Motion, Sony, Ericsson si EMC, controlul asupra peste 6.000 de brevete si aplicatii pentru tehnologia wireless.

Achizitia Motorola Mobility de catre Google, in valoare de 12,5 miliarde de dolari, dar si grupul Apple-Microsoft, fac parte dintr-o tendinta tot mai ampla a companiilor care cumpara brevete pentru a se apara impotriva proceselor pentru proprietate intelectuala.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Justitie a refuzat sa comenteze informatia jurnalistilor de la Bloomberg.

Comisia Europeana va da un verdict cu privire la achizitia Google Motorola pe 13 februarie, a declarat Antoine Colombani, purtator de cuvant de la Bruxelles, in urma cu doua zile.

"Transparenta si consecventa in practicile licentiate sunt importante pentru brevetele standard. Am incredere ca achizitia Google-Motorola nu va periclita aceste obiective. In caz contrar, acestea vor afecta puternic producatoriisi comsumatorii", a declarat Allen Lo, Consilier General la Bruxelles, intr-o scrisoare catre European Telecommunications Standards Institute.

Comisia Europeana ancheteaza, de asemenea si Samsung Electronics pentru a afla daca compania a incalcat vreun contract de licenta in brevetele sale de telefonie mobila catre competitorii sai.

Microsoft si Apple au declarat ca nu vor interzice altor companii sa foloseasca tehnologia lor daca au semnat in pralabil o intelegere in agest sens, potrivit surselor.

Intelegerea Google-Motorola, cea mai mare achizitie tehnologica din ultimii zece ani, potrivit Bloomberg, ar transforma Google cel mai puternic competitor impotriva tuturor companiilor care produc dispozitive Android, precum Samsung sau HTC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#achizitie google motorola, #verdict sua Google Motorola, #Comisia Europeana Google Motorola , #Telefoane mobile