Browserul Opera Mini va fi preinstalat pe telefoanele mobile Microsoft

Joi, 21 August 2014, ora 13:16
1572 citiri
Browserul Opera Mini va fi preinstalat pe telefoanele mobile Microsoft

Producatorul norvegian de software Opera a semnat, joi, un acord in urma caruia va prelua divizia de browser a producatorului de telefoane mobile Nokia, parte din grupul Microsoft, transmite Reuters.

Am semnat un acord strategic de licentiere cu Microsoft. Practic, am preluat departamentul de browser building la Nokia. Acest lucru inseamna ca Opera Mini va fi browserul standard pentru telefoanele mobile Microsoft', a declarat directorul Opera, Lars Boilsesen, care a adaugat ca acest acord va fi unul profitabil pentru compania norvegiana inca de la inceput, precizeaza Agerpres

'Toti actualii utilizatori vor fi incurajati sa treaca la Opera Mini si toate noile telefoane vor avea preinstalat Opera Mini sub forma de default browser. Acesta este un acord foarte important pentru noi. Am vizat la acest lucru timp de peste 10 ani', a mai spus Boilsesen.

Imediat dupa anunt, actiunile Opera au crescut cu 6,5%, pana la 80,45 coroane pe actiune.

La randul sau, producatorul Opera a precizat, intr-un comunicat de presa, ca acordul de licentiere se aplica telefoanelor mobile bazate pe platformele software Series 30+, Series 40 si Asha.

De asemenea, Opera a informat ca, in al doilea trimestru al acestui an, profitul sau operational a inregistrat o crestere peste asteptari de 24%, pana la 27 de milioane de dolari. In aceste conditii, Opera si-a revizuit in sus estimarile privind profitul operational pentru acest an pana la 117-124 milioane de dolari, fata de 110-120 de milioane de dolari cat estima anterior, in timp ce veniturile ar urma sa se situeze la 480-500 milioane de dolari, fata de prognozele anterioare de 435-460 milioane de dolari.

Devenit la un moment dat cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, grupul finlandez Nokia a fost cumparat, anul trecut, de Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro.

Luna trecuta, Microsoft a anuntat eliminarea a 18.000 de locuri de munca, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale, aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizata vreodata in istoria companiei. Cel mai grav lovita va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajati, adica jumatate din forta sa de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#browser Opera Mini, #telefoane mobile Microsoft, #telefoane mobile Nokia , #Telefoane mobile