China a depasit SUA in vanzarea de smartphone

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 12:13
1323 citiri
China a depasit SUA in vanzarea de smartphone

China a devenit cea mai mare piata de desfacere a telefoanelor smartphone, intrecand SUA in al treilea trimestru al anului. Pozitia sa este greu de mentinut, sustine o firma de cercetari.

Aproape 24 de milioane de telefoane mobile au ajuns in China pana la finalul celui de-al trilea trimestru, conform Strategu Analytics. Astfel, ei au reusit sa intreaca Statele Unite, unde cifra importurilor de smartphone a atins doar 23,3 milioane.

Strategy Analytics avertizeaza insa ca SUA ar putea recastiga prima pozitie din top in cel de-al patrulea trimestru, cand sarbatorile de iarna vor impulsiona cumpararea de noi telefoane. "China va creste in fiecare luna si va depasi SUA. Chiar daca in urmatoarele doua trimestre cele doua vor fi apropiate, in cele din urma China va invinge," sustin analistii companiei.

Cu toate acestea, Statele Unite ramane in fruntea topului ca tara care genereaza cei mai multi bani din vanzarea de smartphone, o mare parte din aceasta suma fiind acoperita de comercializarea iPhone. China va mai avea nevoie de inca trei-patru ani pentru a depasi SUA si pe acest domeniu, sustin analistii.

Cresterea pietei chineze se datoreaza disponibilitatii mai mari a smartphone in magazine.

#China vanzari smartphone, #China intrece SUA piata smartphone , #Telefoane mobile