Cum a evoluat iPhone in cinci ani. Galerie foto

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 09:34
2498 citiri
Cum a evoluat iPhone in cinci ani. Galerie foto

Primul model iPhone a fost lansat de Apple in 2007. De atunci, smartphoneul a trecut prin mai multe procese de imbunatatire a designului si a caracteristicilor tehnologice, spre deliciul pasionatilor de gadgeturi. Cum a evoluat iPhone de-a lungul timpului?

iPhone

Primul iPhone, cel lansat in urma cu cinci ani, are 11,6 milimetri grosime, un ecran de 3,5 inch si doua variante de memorie: 4GB si 8GB. Rezolutia ecranului tactil este de 480X320. Unul dintre aspectele dezamagitoare ramane camera cu o rezolutie de doar 2 megapixeli, desi standardul pentru acea perioada era de 5 megapixeli.

iPhone 3G

Doar la un an dupa ce fusese lansat primul smartphone al companiei, Apple vine cu un nou model: iPhone 3G. Acesta fusese "avansat" de la 2,5G la 3G, dispune de o baterie cu o durata mai mare de functionare si are un pret minim de 199 de dolari. Mult mai mic fata de predecesorul sau, de 499 de dolari.

iPhone 3GS

In comparatie cu smartphoneul lansat anterior de Apple, iPhone 3GS are o viteza mult mai mare de procesare a datelor. Rezolutia camerei a fost marita de la doi megapixeli la trei megapixeli, cu autofocus si posibilitatea de inregistrare video.

Pretul porneste de la 199 de dolari, pentru versiunea cu memorie de 16GB si ajunge pana la 299 de dolari, pentru modelul cu memorie de 32GB. iPhone 3G avea minimul inregistrat de smartphoneurile Apple: 99 de dolari.

iPhone 4

Un an mai tarziu, Apple prezenta iPhone 4, cu o schimbare completa a designului. Modificarile de ordin estetic nu au fost singurele aduse noului model. Smartphoneul are un procesor A4, o camera de cinci megapixeli, cu functii precum autofocus, touch focus, geo-tagging si blit LED. Pe langa acestea mai dispune de functii precum GPS, Browser, Wi-Fi, USB si Bluetooth.

iPhone 4S

Pana miercuri, iPhone 4S era considerat "bijuteria" Apple. Acest lucru s-a schimbat dupa lansarea noului iPhone 5, care a intrecut uimitorul 4S. Acesta din urma are un proces A5 dual core, de doua ori mai puternic decat cel de pe iPhone 4 si cu o viteza de sapte ori mai mari, la partea grafica.

In plus, mai are o camera de opt megapixeli, iar bateria are o autonomie de pana la opt ore de convorbire. Preturile variaza de la 199 de dolari pentru modelul cu 16 GB si pana la 399 dpentru modelul de 64 GB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#iphone, #iPhone Apple, #iphone 4s, #iphone 3GS , #Telefoane mobile