De ce a dezvoltat Google o fixatie pentru piata de mobile. Vezi grafic

Luni, 02 Iulie 2012, ora 13:45
1526 citiri
De ce a dezvoltat Google o fixatie pentru piata de mobile. Vezi grafic

In cazul in care va intrebati de ce este piata de mobile noua fixatie a companiei Google, un grafic care compara evolutia actiunilor Google si Apple, de la lansarea iPhone-ului in 2007, s-ar putea sa va ofere raspunsul.

iPhone a revolutionat atat compania Apple, cat si industria tehnologiei in sine. Acum cinci ani, vanzarile de smartphone-uri reprezentau doar un mic procent din veniturile Apple, iar astazi ele insumeaza 58% din total.

Astfel, iPhone a ajutat Apple sa ajunga una dintre cele mai valoroase companii din lume. In primul trimestru din 2012, Apple inregistra venituri de 22 miliarde de dolari, in timp ce companii simbolice pe piata americana, precum Microsoft, Coca-Cola sau Walt Disney nici macar nu se apropie de aceste performante.

Sursa: BusinessInsider.

Iar acum, compania Apple face toate eforturile ca sa isi protejeze reteta succesului, lovind in companiile care incearca sa ii copieze modelul de business.

Saptamana trecuta, Apple a reusit sa blocheze vanzarile de smartphone-uri Samsung Galaxy Nexus pe piata americana, o lovitura sub centura pentru Google, avand in vedere ca Nexus este singurul telefon care functioneaza pe baza versiunii autentice a sistemului de operare Android.

In plus, aceasta decizie a venit chiar in ziua in care Google a prezentat noua versiune a sistemul de operare Android, 4.1 Jelly Bean.

#actiuni Apple versus Google, #grafic evolutie actiuni Apple, #grafic evolutie actiuni Google, #actiuni Apple iPhone , #Telefoane mobile