De la 1 iulie scad preturile la roaming

Joi, 10 Mai 2012, ora 19:17
1342 citiri
De la 1 iulie scad preturile la roaming

Parlamentul European a adoptat, joi, raportul "Roaming 3", care prevede, incepand cu luna iulie, o scadere substantiala, atat la preturile convorbirilor, cat si la transferul de date in roaming.

Noua revizuire in minus a preturilor la roaming va intra in vigoare in iulie 2012, iar separarea serviciilor de roaming va avea loc in 2014, concomitent cu o noua scadere a preturilor.

Potrivit grupului ALDE, daca plafonul pentru tarifele la convorbiri in roaming este in prezent de 0,35 euro pentru apelurile efectuate, de la 1 iulie 2012 acest plafon va fi de 0,29 euro.

Conform sursei citate, elementul cheie al acestui raport este faptul ca, incepand cu 1 iulie 2014, un client are posibilitatea de a alege un furnizor de apeluri nationale si altul pentru serviciile de roaming, pastrandu-si in acelasi timp numarul de telefon, cartela SIM si aparatul, dar fara sa plateasca taxe suplimentare.

"Introducerea de masuri structurale care permit decuplarea serviciilor de roaming pe piata interna creste concurenta si scade preturile, lucru ce ofera clientilor servicii mai bune, la un pret mai mic. Insa, principalul castig al "Roaming 3" este legat de transferul de date. De unde, in prezent, nu exista niciun plafon de pret, anul acesta pretul pe megabyte va avea un plafon de 0,70 euro, iar din 2014 de 0,20 Euro", a declarat Adina Valean, raportor ALDE pentru "Roaming 3" si raportorul Parlametului European pentru "Roaming 2".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi roaming, #scadere preturi roaming, #preturi roaming iulie 2012 , #Telefoane mobile