Discutiile pentru salvarea BenQ Mobile au esuat

Miercuri, 03 Ianuarie 2007, ora 09:56
763 citiri

Discutiile pentru salvarea operatorului german de telefonie mobila BenQ, aflat in stare de faliment, au esuat, nici un investitor nefiind interesat de companie, transmite Reuters.

Negocierile cu mai multi posibili investitori au continuat pana la sfarsitul saptamanii trecute, dar niciunul dintre acestia nu a prezentat o oferta pana la expirarea termenului limita de 31 decembrie, a declarat un purtator de cuvant al administratorului companiei, Martin Prager.

BenQ Mobile a solicitat, in septembrie 2006, declansarea procedurilor de faliment in cazul operatiunilor din Germania, care reprezinta cea mai mare parte a activitatilor sale, la un an dupa preluarea diviziei neprofitabile de telefonie mobila a grupului Siemens.

Deschiderea oficiala a procedurilor de insolventa ar putea avea loc in urmatoarele cateva zile.

O parte din cei 3.000 de angajati ai companiei si-ar putea pastra slujbele, daca vor exista investitori pentru unele dintre operatiunile BenQ Mobile.

BenQ Mobile a anuntat recent ca un investitor germano-american este interesat de preluarea productiei de telefoane mobile, unde lucreaza 700-800 de angajati. Siemens a angajat 80 de muncitori de la BenQ si, incepand de luni, restul angajatilor vor fi platiti de o companie finantata de Siemens.

In cazul insolventei unei companii, investitorii pot prelua cele mai atractive active, dar nu sunt obligati sa isi asume vreo responsabilitate fata de forta de munca.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)