Google ar putea produce un telefon mobil propriu

Luni, 19 Martie 2007, ora 10:25
905 citiri

Google Inc. ar putea produce un telefon mobil propriu, potrivit unor surse si analisti din industria IT, dupa ce saptamana trecuta un responsabil Google din Spania a recunoscut ca grupul pe care il reprezinta analizeaza aceasta posibilitate, relateaza Reuters.

Google nu a comentat direct aceste afirmatii provenite din Europa si Statele Unite ale Americii, potrivit carora ar analiza posibilitatea producerii unui telefon de cost redus, conectat la internet, ce beneficiaza de un ecran color lat. Potrivit informatiilor care circula pe internet, Google a contactat deja mai multi producatori de telefoane mobile din Asia. "Sectorul telecomunicatiilor mobile este foarte important pentru Google", a declarat la sfarsitul saptamanii trecute purtatoarea de cuvant a Google, Erin Fors.

"Ne concentram, in continuare, pe crearea de aplicatii si stabilirea de parteneriate cu liderii industriei pentru a dezvolta servicii inovatoare pentru utilizatorii din intreaga lume. Insa nu avem nimic altceva de anuntat", a afirmat Fors.

Pasionatii de tehnologie, care in urma cu doua luni erau obsedati de potentialul impact revolutionar asupra industriei telefoniei mobile al ultimului produs al Apple Inc., telefonul iPhone, ce va fi lansat in iunie si care va costa 500 de dolari, si-au indreptat acum atentia asupra posibilitatii lansarii de catre Google a unui telefon, ce va costa mult mai putin.

Un analist al firmei de brokeraj Nomura din Londra, Richard Windsor, a declarat saptamana trecuta unor clienti ca niste responsabili ai Google au confirmat cu ocazia salonului CeBIT ca grupul pe care il reprezinta construieste un astfel de dispozitiv. "Nu va fi vorba despre un dispozitiv foarte scump, ci de un telefon destinat maselor, tinta Google fiind utilizatorii ce nu poseda un calculator personal", a declarat Windsor.

O sursa dintr-o compania rivala a Google ce a discutat cu potentialii producatori ai acestui telefon a afirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca "Google va construi un telefon propriu, fie cu ajutorul grupurilor HTC sau Samsung, fie cu un al producator original de dispozitive".

Potrivit analistului casei de brokeraj Nomura, ce analizeaza producatori de telefoane mobile, precum grupul finlandez Nokia, un astfel de telefon produs de Google "va avea un succes redus si in final va pierde sume importante", deoarece compania americana nu beneficiaza de relatii destul de dezvoltate in industria telefoniei mobile pentru a atinge dimensiunea necesara pentru a concura cu succes alte modele asemanatoare de piata.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)