Industria de mobile din Europa va creste de 11 ori pana in 2017

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 18:41
1309 citiri
Industria de mobile din Europa va creste de 11 ori pana in 2017

Industria de mobile din Europa va creste de 11 ori pana in 2017, pana la 19,2 miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de Forrester.

Anul trecut, europenii au cheltuit 1,7 miliarde de euro pentru achizitii de dispozitive mobile, ceea ce reprezinta 1% din totalul vanzarilor online. Pana in 2017, segmentul de telefoane mobile va ajunge sa aiba o pondere de 6,8% din totalul vanzarilor online, ramanand cu putin in urma Statelor Unite ale Americii, potrivit Mashable.

Aceasta cifra include produse de retail, servicii, carduri cadou, abonamente la reviste si achizitii instore. Nu sunt incluse continutul digital pentru consum imediat (precum aplicatii sau sonerii), platile facute la punctele de control cu telefoanele si nici tranzactiile bancare.

Suma individuala pe care o vor plati persoanele fizice pe dispozitive mobile nu va creste substantial - in medie, consumatorii europeni vor cheltui 227 de euro pentru achizitii in segmentul mobil in 2017, fata de 201 euro in 2011 - dar se estimeaza ca numarul total al cumparatorilor de dispozitive mobile va inregistra o crestere substantiala, de la 7,6 milioane de persoane in 2011, la mai mult de 79 milioane de persoane in 2017.

Marea Britanie va ocupa primul loc in topul vanzarilor pe segmentul mobil, datorita canalelor multiple online si a culturii shoppingului prin intermediul acestora.

Veniturile in industria de mobile vor ajunge la 6,1 miliarde de lire sterline in Marea Britanie, in 2017. Germania va ramane in urma Marii Britanii din cauza gradului mai scazut de adoptare a smartphone-urilor, astfel ca numai 5,7% dintre achizitiile online vor fi facute prin intermediul telefoanelor mobile peste cinci ani.

In cazul tarilor din sudul Europei, inclusiv Italia si Spania, segmentul mobil va avea aproximativ aceeasi pondere in totalul vanzarilor online, potrivit estimarilor.

Din cauza ca Internetul in banda larga nu are un grad de utilizare ridicat, iar nivelul cumparaturilor online este scazut, achizitionare online a dispozitivelor mobile se va dezvolta numai dupa dezvoltarea unei "culturi a mobilului", conform studiului realizat de Forrester.

Ca si in prezent, cele mai uzuale achizitii de dispozitive mobile se vor concentra pe produsele cu preturi mici, respectiv carti, muzica si filme. Biletele pentru diverse evenimente reprezinta o alta categorie populara de produse cu vanzari ridicate. Se estimeaza ca industria modei si reialerii de produse cosmetice vor inregistra o crestere substantiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#industria mobile Europa, #estimari crestere industria mobile, #vanzari telefoane mobile Europa , #Telefoane mobile