Infineon va furniza chipuri pentru telefoanele Nokia

Joi, 08 Februarie 2007, ora 09:22
915 citiri

Producatorul german de semiconductori Infineon Technologies AG a anuntat miercuri ca a fost selectat de grupul finalndez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, pentru a-i furniza chipuri care vor fi utilizate in unele din telefoanele sale, informeaza AP.


Compania germana a precizat ca platforma sa integrata 'E GOLD' va fi utilizata de grupul Nokia intr-o selectie din viitoarele sale telefoane mobile din gama low-cost destinate persoanelor cu venituri reduse. Imediat dupa anuntarea acestui acord, actiunile Infineon au crescut cu 3,5 procente, pana la 11,18 euro.

'Nokia intentioneaza sa continue sa imbunatateasca performantele telefoanelor sale din gama entry-level, reducand in acelasi timp dimensiunile acestora. Prin adaugarea Infineon pe lista furnizorilor de chipset-uri pentru Nokia speram sa beneficiem de accesul la cele mai bune solutii pentru acest segment', a declarat Soren Petersen, vicepresedinte Nokia la divizia Entry Business.

Infineon este cel mai mare producator european de chipuri utilizate in computere personale, telefoane mobile si echipamente penru automobile.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)