Intel iese din hibernare cu un nou concept, bazat pe platforma Medfield

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 20:20
1015 citiri
Intel iese din hibernare cu un nou concept, bazat pe platforma Medfield

Compania Intel s-a hotarat, in sfarsit, sa atace piata telefoanelor mobile si a tabletelor, cu un concept nou, bazat pe platforma Medifield, menit sa ii stearga reputatia de "creator de dispozitive mai putin prietenoase".

Intel se pregateste sa lanseze o platforma proprie, cu procesor x86, destinata sa se adapteze perfect tabletelor si smartphoneurilor, scrie Business Insider. Specialistii care au testat noul produs s-au aratat incantati de performantele acestuia, mai adauga publicatia citata.

Telefonul propus de Intel poate realiza pana la 10 fotografii de 8 megapixeli, in modulul de declansare continua. Poate reda HD si poate sa redea continut video la calitate comparabila formatului Blu-ray. In plus, este capabil sa faca video streaming catre PC.

Prototipurile primelor tablete si telefoane inteligente bazate pe chipsetul Intel Medfield ruleaza versiunea Gingerbread si Ice Cream Sandwich a sistemului de operare Android. Primele astfel de produse ar trebui sa apara pe piata in prima jumatate a anului viitor. Intel nu a furnizat mai multe detalii despre aspectul exterior al dispozitivelor.

#Intel android smartphone, #concept medfield Intel , #Telefoane mobile