iPhone, mai profitabil decat intreaga companie Microsoft

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 14:57
1528 citiri
iPhone, mai profitabil decat intreaga companie Microsoft

iPhone-ul a generat pentru Apple un profit mai mare decat a inregistrat intreaga companie Microsoft in ultimul trimestru al anului 2011.

Remarca vine din partea unui cunoscut jurnalist de specialitate, iar el nu se refera nici la Windows, nici la Office, ci la intreaga companie Microsoft, care in urma cu 15 ani era data in judecata pentru monopol de piata, scrie Business Insider.

In ciuda faptului ca iPhone-ul are o istorie de doar cinci ani, el a reusit sa devina cu mult mai profitabil decat Microsoft. In ultimul trimestru al 2011, cel mai celebru smartphone din lume a generat o cifra de afaceri de 24,4 miliarde de dolari, in timp ce intreaga companie a lui Bill Gates a generat 20,9 miliarde de dolari. Aici sunt incluse toate produsele cunoscute al Microsoft, inclusiv Windows, Office, serviciul de servere si Xbox.

In ceea ce priveste profitul companiilor, iPhone-ul a produs un profit de 9,3 miliarde de dolari, adica 38% din cifra raportata de Apple, in timp ce profitul Microsoft a fost de 8,2 miliarde in acelasi ultim trimestru al 2011.

#profit iphone apple, #profit apple, #profit microsoft, #iphone microsoft , #Telefoane mobile