Nokia va lansa, sambata, un nou serviciu gratuit de informatii rutiere

Joi, 08 Februarie 2007, ora 12:50
971 citiri

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, va lansa un nou serviciu incepand cu data de 10 februarie, oferind gratuit harti si informatii in peste 150 de state, a anuntat joi compania finlandeza, relateaza Reuters.

Serviciul Nokia, denumit "Smart2go", va permite utilizatorilor sa caute gratis prin intermediul telefoanelor mobile informatii rutiere. Acest serviciu le va permite sa foloseasca si aplicatia de navigare auto - lansat odata cu achizitia din 2006 a grupului Gate5 - la un pret mult mai mic decat serviciile speciale GPS. Consumatorii pot achizitiona acest software pentru regiunile de care sunt interesati pentru perioade ce variaza intre o zi pana la trei ani.

Nokia a declarat ca acest serviciu gratuit va fi disponibil incepand de sambata pentru anumite telefoane proprii precum si pentru telefoane produse de alte companii ce folosesc sistemul de operare Windows Mobile 5.0 produs de Microsoft. Nokia planuieste sa faca ulterior disponibil acest serviciu pentru toate terminalele sale tip smartphone dotate cu sistemul de operare S60.

Nokia va include acest software pe viitoarele telefoane din seria N, anuntand ca spera sa instaleze aceasta aplicatie pe milioane de telefoane pana la sfarsitul acestui an.

"Aceasta aplicatie va fi instalata pe un numar de cel putin cateva milioane de telefoane, poate chiar pe cateva zeci de milioane pana la sfarsitul acestui an. Anul urmator insa vom instala cu siguranta aceasta aplicatie pe cateva zeci de milioane de telefoane", a declarat vice-presedintele diviziei multimedia a companiei finlandeze, Ralph Eric Kunz, pentru Reuters.

Principalii concurenti pe plan mondial al grupului finlandez sunt Samsung Electronics Co. Ltd., LG Electronics Inc. si Motorola Inc.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)