Pericol: O noua vulnerabilitate ameninta orice telefon din reteaua GSM

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 14:30
2007 citiri
Pericol: O noua vulnerabilitate ameninta orice telefon din reteaua GSM
Securitatea telefoanelor mobile

Un cunoscut expert in securitatea telefoanelor mobile trage un semnal de alarma in legatura cu o noua vulnerabilitate care le poate permite hacker-ilor sa atace orice telefon care functioneaza in reteaua GSM.

Criminalii cibernetici ar putea folosi aceasta vulnerabilitate a retelelor GSM, tehnologie utilizata de toate companiile mobile din Romania si de miliarde de oameni din toata lumea, pentru a realiza apeluri telefonice sau a trimite mesaje text scumpe, dupa cum spune Karsten Hohl, seful Laboratoarelor de Cercetare in Securitate ale Germaniei, citat de Reuters.com.

Atacuri similare au avut loc in trecut asupra unui numar restrains de smartphone-uri, insa cele de acum ar putea tinti orice telefon mobil care utilizeaza tehnologia GSM.

"Pot fi atacate sute sau mii de telefoane intr-un timp extrem de scurt", a declarant Nohl la deschiderea unei conventii pe tema securitatii cibernetice care a avut loc recent la Berlin.

Atacurile indreptate mai ales asupra sistemelor telefonice ale companiilor sunt foarte comune, implicand de foarte multe ori realizarea de catre hacker de linii telefonice false in Europa de Est, Africa sau Asia.

Hackerii realizeaza apeluri telefonice catre numerele telefoanelor fixe sau mobile false, colecteaza bani, iar apoi isi muta activitatea inainte de a fi prinsi.

De obicei, utilizatorii telefoanelor nu-si dau seama de problema decat dupa ce primesc facturile de la operatorii de telefonie mobila si sfarsesc prin a plati macar o parte din sume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefon mobil securitate, #hacker telefon mobil, #hacking telefon mobil, #hacker smartphone, #retea telefon gsm , #Telefoane mobile