Piata de mobile din Romania a ajuns la 43 milioane de euro in T2

Joi, 16 August 2012, ora 14:09
2161 citiri
Piata de mobile din Romania a ajuns la 43 milioane de euro in T2

Piata de telefoane mobile si smartphone din Romania a crescut cu 0,7% in al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, pana la 43 milioane de euro, arata un studiu GfK Temax Romania.

Sectorul telecom a fost ajutat, in cea mai mare parte, de vanzarile in crestere pe segmentul smartphone. Conform studiului, preferintele cumparatorilor au fost pentru telefoanele cu sistem de operare Android, camera foto de peste 5,5 MP si ecran tactil.

Telefoanele "clasice", desi pierd cota de piata in fata smartphone, domina in continuare piata totala de telecom prin volumele vandute.

Piata IT in al doilea trimestru, 84 milioane de euro

Potrivit studiului GfK, al doilea trimestru al anului a fost dominat de o stabilitate a pietei de IT. Comparativ cu anul trecut, insa, sectorul a inregistrat o scadere de doua procente, atingand o valoare de 84 milioane de euro. S-au inregistrat scaderi considerabile in vanzarile de monitoare si computere desktop, in timp ce vanzarile de laptopuri s-au mentinut la acelasi nivel ca in al doilea trimestru din 2011.

Piata imprimantelor s-a mentinut, in al doilea trimestru al anului, in jurul valorii de sapte milioane de euro, in usoara scadere fata de aceeasi perioada a anului 2011. Performanta a fost asigurata de cresterea pietei de multifunctionale laser, cu precadere in segmentul de consumatori casnici.

Potrivit studiului GfK, pentru a depasi stagnarea vanzarilor de imprimante, sunt necesare instrumente de impulsionare a consumului atat in ceea ce priveste segmentul de piata casnic si business-to-business.

GfK Temax este un indicator utilizat de GfK Retail and Technology pentru monitorizarea pietelor bunurilor de folosinta indelungata. Rezultatele sunt bazate pe studiile desfasurate regulat in peste 370.000 de puncte de vanzare la nivel mondial.

Profituri record pentru companiile de telefonie mobila in primul semestru

Piata de mobile marketing din Romania va creste cu 8% in 2012

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari smartphone Romania, #vanzari mobile Romania, #piata IT Romania , #Telefoane mobile