Romania are mai multe telefoane decat locuitori

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 12:00
1797 citiri
Romania are mai multe telefoane decat locuitori

Numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila a ajuns, in primul semestru din 2013, la 22,6 milioane persoane in care sunt cuprinsi atat posesorii de abonamente, cat si cei de cartele prepaid, potrivit datelor prezentate, marti, intr-o conferinta de specialitate, de Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Raportul ANCOM arata ca dintre cei 22,6 milioane de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila, 6,3 milioane reprezinta abonamente pentru persoane fizice, in scadere cu 1,3% fata de semestrul anterior, in timp ce abonamentele pentru persoane juridice se cifrau la 3 milioane (+0,7% semestrial).

Pe de alta parte, la nivel national existau 13,3 milioane cartele preplatite active, mai putine cu 1,3% in primele sase luni ale anului, fata de perioada anterioara din anul 2012.

La nivel de acoperire, procentajul a ajuns la 112,3%, in scadere cu 1,2% comparativ cu semestrul anterior.

In prezent, pe piata de profil din Romania existau, la jumatatea anului 2013, un numar de cinci furnizori de servicii de telefonie mobila: Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom si Vodafone.

Reprezentanti ai industriei IT&C autohtona, alaturi de factori decidenti ai autoritatilor din domeniu, participa, marti, la cea de-a X-a editie a Galei Comunicatii Mobile, unde va fi prezentata evolutia principalilor indicatori ai pietei de telefonie mobila si internet mobil.

Despre politici si strategii in vederea relansarii industriei IT&C in Romania sunt anuntati sa sustina discursuri ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Ion Smeeianu, si directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare Bucuresti (ICI), Doina Banciu.

Populatia stabila a Romaniei era de 20,1 milioane de persoane, potrivit rezultatelor recensamantlului realizat in anul 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANCOM telefoane, #utilizatori activi de telefonie mobila, #cartele prepaid , #Telefoane mobile