Samsung neaga ca ar achizitiona Nokia

Luni, 11 Iunie 2012, ora 19:54
1167 citiri
Samsung neaga ca ar achizitiona Nokia

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a negat ca ar fi interesat sa achizitioneze Nokia, ceea ce a provocat declinul la bursa al actiunilor companiei finlandeze cu 2%, transmite Reuters.

Vineri, actiunile Nokia au urcat la bursa din Helsinki cu 6% pe fondul speculatiilor privind posibila oferta a Samsung privind achizitionarea companiei finlandeze.

"Astfel de rapoarte sunt pur speculative si nu sunt adevarate", se arata in comunicatul Samsung.

Grupul sud-coreean a inregistrat un profit net record de 4,46 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, in conditiile in care divizia de telefoane mobile a vandut peste 20.000 de smartphone-uri Galaxy pe ora.

Potrivit firmei de cercetare de piata Strategy Analytics, in primele trei luni ale acestui an, Samsung a vandut 93,5 milioane de telefoane mobile, detronand in premiera liderul mondial Nokia. Numarul total de telefoane vandute include si 44,5 milioane smartphone-uri, ceea ce inseamna ca Samsung controleaza 30,6% din piata smartphone, fata de 24,1% in cazul Apple, care a vandut 35,1 milioane iPhone-uri.

Samsung a precizat ca profiturile inregistrate de divizia sa de telefoane mobile s-au triplat pana la 3,8 miliarde de dolari, fiind responsabile pentru 73% din profitul total.

Nokia a anuntat recent ca isi mentine obiectivul de a reduce costurile cu peste un miliard de euro pana in 2013. Anul trecut, directorul general al companiei finlandeze a dezvaluit un plan care prevede eliminarea a 3.500 de locuri de munca. Nokia a anuntat in 2011 inchiderea fabricii de telefoane de la Jucu (Romania), decizie in urma careia vor fi disponibilizati 2.200 de angajati.

#Samsung achizitie Nokia, #Nokia actiuni bursa, #Samsung vanzari T1 , #Telefoane mobile