Samsung ramane lider mondial in vanzarile de telefoane

Marti, 14 August 2012, ora 15:59
3126 citiri
Samsung ramane lider mondial in vanzarile de telefoane

Samsung Electronics isi pastreaza pozitia de lider mondial pe piata telefoanelor mobile, pentru al doilea trimestru consecutiv, dupa ce a vandut 90 milioane de unitati.

Conform datelor companiei de cercetare Gartner, Samsung a vandut 90,43 milioane de telefoane mobile in al doilea trimestru, obtinand o cota de piata de 21,6%, in crestere de la 20,7% in primele trei luni ale anului. Avansul este cu atat mai spectaculos cand este comparat cu perioada corespunzatoare a anului 2011, cand compania detinea 16,3% din piata, scrie Wall Street Journal

Rezultatele coreenilor se datoreaza, in principal, gamei de telefoane Galaxy, cu sistem de operare Android si in special, modelului Galaxy S III. Conform estimarilor companiei de cercetare, smartphone-urile reprezinta jumatate din vanzarile de dispozitive mobile ale Samsung.

Premiera: Samsung a devenit cel mai mare producator de telefoane mobile din lume

Samsung a preluat, in primul trimestru al anului, pozitia de lider mondial in randul producatorilor de telefoane mobile, detronandu-i pe finlandezii de la Nokia pentru prima oara in ultimii 14 ani.

Cota de piata a Nokia a crescut la 19,9% in acest trimestru, de la 19,8% in T1, dar in coborare fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acoperea 22,8%.

Cota de piata a Apple se apropie de 7%, o performanta notabila in conditiile in care compania vinde un singur model de telefon, iPhone.

Vanzarile totale de dispozitive mobile au scazut in al doilea trimestru al anului cu 2,3%, fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 419 milioane de unitati. Situatia reflecta conditiile economice dificile din intreaga lume.

In perioada urmarita, piata smartphone-urilor a crescut cu 43%, la 154 milioane de unitati. Telefoanele care functioneaza cu sistem de operare Android reprezinta 64% din totalul vanzarilor de smartphone, fata de 43% in urma cu un an.

Razboiul nesfarsit dintre Samsung si Apple: Care sunt ultimele acuze

Ce va lansa Samsung pe 15 august?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari Samsung, #top vanzari smartphone , #Telefoane mobile