Smartphone-ul ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor

Duminica, 13 Mai 2012, ora 17:00
1034 citiri
Smartphone-ul ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor

Pe masura ce lumea devine dependenta de smartphone-uri si tehnologie high-tech, dezvoltatorii de software trebuie sa creeze intr-un ritm rapid cat mai multe aplicatii ingenioase. Si cum tehnologia nu mai cunoaste limite, oamenii ar putea in viitor sa-si foloseasca telefoanele pentru a-si diagnostica o boala.

O echipa de cercetatori de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech), condusa de profesorul de chimie Nate Lewis, lucreaza cu o tehnologie care are drept scop crearea unui senzor pe baza de vapori care sa poata detecta mirosurile la fel ca nasul oamenilor sau al animalelor. Acestia spera ca cercetarile sa conduca la crearea unui sistem de detectare portabil si accesibil, denumit "nasul electronic".

In continuare, ar putea fi creata o aplicatie pentru smartphone-uri care sa detecteze cu ajutorului "nasului electronic" daca o persoana sufera de anumita boala.

"Un medic ar putea folosi smartphone-ul pentru a diagnostica o boala. Pacientul ar putea sufla intr-un mic dispozitiv atasat telefonului mobil si medicul ar fi capabil sa spuna daca acesta sufera de o boala transmisibila, precum tuberculoza. Nu ar mai fi nevoie sa trimita probe la laborator, ar fi posibil sa se inceapa imediat tratamentul. O astfel de aplicatie ar avea un impact major asupra vietilor oamenilor", a declarat o absolventa a Caltech, Heather McCaig, care lucreaza la proiect.

#diagnosticare boli smartphone, #boli smartphone, #diagnosticare boli aplicatie smartphone , #Telefoane mobile