Sudul Asiei, noul teren de lupta pe piata de smartphone. Vanzarile au crescut cu 78%

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 13:00
1133 citiri
Sudul Asiei, noul teren de lupta pe piata de smartphone. Vanzarile au crescut cu 78%

Vanzarile de smartphone pe pietele din Sudul Asiei au inregistrat o crestere de 78%, arata un studiu de specialitate, care mentioneaza ca Samsung isi pastreaza pozitia de lider, pe segmentul telefoanelor mobile.

Pentru pietele occidentale, cresterea vanzarilor pe segmentul smartphone este ceva obisnuit. Nu se poate spune acelasi lucru despre pietele din Sudul Asiei, arata The Next Web.

Un studiu realizat de GfK arata ca pe pietele din Sudul Asiei, cum ar fi Singapore, Malayesia, Thailanda, Cambogia si Vietnam, telefoanele inteligente au fost mai bine vandute. Cu toate acestea, telefoanele fara sistem de operare domina in continuare vanzarile.

In Indonezia telefoanele cu sistem de operare Android au inregistrat o crestere semnificativa, din 2008, ajungand in prezent la 4,5 milioane de dispozitive vandute. Cresteri au fost inregistrate si pe pietele din Thailanda (19%) si Vietnam (11%).

Samsung ramane lider mondial in vanzarile de telefoane

Samsung Electronics isi pastreaza pozitia de lider mondial pe piata telefoanelor mobile, pentru al doilea trimestru consecutiv, dupa ce a vandut 90 milioane de unitati.

Samsung a vandut mai multe peste 90 de milioane de telefoane mobile in al doilea trimestru, conform datelor companiei de cercetare Gartner.

#Samsung vanzari, #vanzari smartphone, #smartphone Asia , #Telefoane mobile