Telefoanele mobile si riscul de cancer - pro si contra

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 08:16
2139 citiri
Telefoanele mobile si riscul de cancer - pro si contra

Telefoanele mobile nu cresc riscul de a te imbolnavi de cancer la nivelulul sistemului nervos central, arata un studiu realizat de cercetatorii din Danemarca si publicat, luni, in British Medical Journal.

Studiul a examinat rapoartele centralizate privind cazurile de cancer din Danemarca si inregistrarile a peste 350.000 de utilizatori de telefonie mobila. Participantii la studiu aveau peste 30 de ani, fiind urmarite inregistrarile efectuate intre anii 1990 - 2007.

Studiul a aratat ca nu exista o incidenta mai mare la persoanele care utilizezaza telefoane mobile decat la celelalte persoane.

"Nu am descoperit un risc mai mare de cancer pentru persoanele care folosesc un telefon mobil decat la restul populatiei adulte", au mentionat cercetatorii.

Acesta este cel mai important studiu de acest tip pentru ca s-au folosit informatiile deja existente, in loc sa intervieveze retrospectiv abonatii ale caror amintiri sunt selective si nesigure, au mai adaugat oamenii de stiinta.

Agentia Internationala de Cercetare in Domeniul Cancerului, care face parte din Organizatia Mondiala a Sanatatii, a declarat in iunie ca telefoanele mobile pot cauza cancer la creier.

O luna mai tarziu, Comisia Internationala pentru Protectia impotriva Radiatiilor a contestat aceste constatari. Acesta institutie a sustinut ca dupa revizuirea unor studii din mai multe tari, a ajuns la concluzia ca folosirea tehnologiei nu poate creste riscul de tumori.

La nivel mondial sunt mai mult de 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, potrivit Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor.

Se pune problema daca expunerea creierului la campuri electromagnetice de radiofrecventa emise de telefoanele mobile duce la cancer.

Agentia Internationala de Cercetare in Domeniul Cancerului a inclus utilizarea telefonului mobil in aceeasi categorie de risc cu combustibilul si cloroformul.

O bresa in studiul danez a fost faptul ca a folosit date despre oameni care au avut un contract de telefoane mobile si a exclus conturi corporative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefoane mobile cancer, #cercetare telefoane mobile , #Telefoane mobile