Visa: tranzactiile de pe smartphone vor ajunge la 15% in Europa

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 13:41
1497 citiri
Visa: tranzactiile de pe smartphone vor ajunge la 15% in Europa

Visa estimeaza ca 10-15% din tranzactiile Visa din Europa vor fi facute prin intermediul telefonului mobil. In momentul de fata 1,7 trilioane de euro se cheltuie prin intermediul cardurilor Visa.

"In 10 ani estimam ca vom avea de la 5 miliarde, la 50 de miliarde de dispozitive conectate la Internet si ca tranzactiile cu mobilul vor intrece tranzactiile cu cardul bancar", sustine Catalin Cretu, director general pentru Romania, Visa Europe.

Acesta este de parere ca, in Romania, unul dintre obstacolele cele mai mari impotriva platilor cu cardul la POS este ca oamenii nu stiu cati bani au pe card. "Prefera sa-si scoata toti banii, sa-si lase cardul acasa si pe urma sa-si faca platile cash".

Catalin Cretu mai spune ca orice banca trebuie sa implementeze un serviciu de alerte, prin intermediul caruia sa-si anunte utilizatorii despre tranzactiile efectuale si soldul ramas in cont. "Aceste informatii devin si mai importante in momentul in care calatoresti in strainatate", apreciaza acesta.

Exista trei banci in Romania, dar nu sunt mai mult de 3.000 de POS-uri contactless, din peste 100.000 de POS-uri din piata. Pentru ca aceasta tehnologie sa fie implementanta, este necesara intervantia primilor sase jucatori mari din industria bancara.

#tranzactie smartphone, #tranzactie smartphone Romania, #plata card, #plata POS, #banca romania , #Telefoane mobile