ZTE estimeaza vanzari de 100 mil. de smartphone-uri pe an

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 11:28
1869 citiri
ZTE estimeaza vanzari de 100 mil. de smartphone-uri pe an

Producatorul chinez ZTE Corp are in plan vanzarea a 100 milioane de smartphone-uri pe an pana in 2015, in conditiile in care piata telefoanelor isi va reveni, potrivit specialistilor.

ZTE, care a vandut 15 milioane smartphone-uri anul trecut, ar putea inregistra vanzari de 50 milioane de unitati in 2012. Ccompania a anuntat ca in acest an va lansa un nou tip de tableta, sperand sa se extinda pe piata din China, potrivit Reuters.

In acelasi timp, ZTE, al patrulea producator de telefoane mobile din lume si al cincilea producator de echipamente telecom, a avut vanzari mai ridicate comparativ cu rivalul sau Huawei Technologies Co Ltd pe segmentul telefoanelor mobile.

ZTE, companie evaluata la 9,3 miliarde de dolari, s-a extins pe pietele emergente si din Europa, planuind sa se concentreze pe modelele de telefoane mobile Blade si Skate, in vederea imbunatatirii acestora. Compania se asteapta ca vanzarile sale sa se dubleze in 2012.

Tinand cont de faptul ca ZTE nu va reduce costurile cu materia prima, analistul Huang Leping de la Nomura Securities este de parere ca profitul acestei companii ar putea creste in conditiile in care majoreaza preturile produselor sale de pe pietele din America de Nord si Japonia.

Oficialii ZTE anunta ca vor sa lanseze o noua generatie de produse Galaxy Note - telefoane mobile si tablete, dar sunt constienti ca aceasta companie se confrunta cu faptul ca numele sau nu este atat de cunoscut precum cel al companiilor Apple sau Samsung, cumparatorii avand mai multa incredere in aceste branduri.

Saptamana aceasta, ZTE va anunta rezultatele financiare pentru perioada ianuarie - martie 2012, analistii asteptandu-se ca profitul net al companiei sa inregistreze o crestere de 10%, ajungand la 29 milioane de dolari.

#vanzari smartphone ZTE, #piata smartphone ZTE, #cota piata smartphone ZTE, #vanzari ZTE 2012 , #Telefoane mobile