Vodafone lanseaza BuyBack pentru mobile si cumpara pana la cinci telefoane pe an

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 08:23
13907 citiri
Vodafone lanseaza BuyBack pentru mobile si cumpara pana la cinci telefoane pe an

Vodafone Romania, al doilea mare operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat serviciul BuyBack, prin intermediul caruia utilizatorii isi pot vinde telefoanele mobile vechi pentru a cumpara un telefon mobil nou.

Cu toate ca serviciul este in derulare inca din 22 septembrie 2011, oficialii Vodafone l-au anuntat public ieri, pe pagina de Facebook a companiei.

Potrivit conditiilor programului, utilizatorii Vodafone pot aduce in magazinele operatorului telefoane, modemuri sau tablete vechi, chiar daca acestea nu mai functioneaza.

Programul este disponibil tuturor utilizatorilor, indiferent daca sunt clienti Vodafone sau nu.

Operatorul pune la dispozitia utilizatorilor o aplicatie online cu ajutorul careia acestia pot calcula cat valoreaza telefonul lor vechi.

Spre exemplu, in cazul unui telefon iPhone 3G, varianta de 16GB, in stare functionala, care dispune inca de capac si baterie si care nu prezinta crapaturi la nivelul carcasei, este evaluat online la 304,14 lei.

Evaluarea este insa pur informativa, iar valoarea finala se afla in magazinul Vodafone.

Vodafone ofera un discount de 30 de euro pentru smartphone-ul HTC Wildfire S si un discount de 15 euro pentru Nokia C3.

Programul Vodafone BuyBack se desfasoara in toate magazinele operatorului si are loc pe o perioada nedeterminata.

Pentru a putea participa la program, doritorii trebuie sa se prezinte in magazinul Vodafone cu telefonul mobil, care sa aiba bateria incarcata, un SIM compatibil si functional, in cazul in care telefonul inca mai functioneaza si un document de identitate.

In urma evaluarii, Vodafone propune o oferta de achizitie a telefonului folosit, exprimata in euro, cu TVA, care se va acorda sub forma unui discount la pretul de achizitie a unui terminal din oferta Vodafone.

BuyBack de la Orange si Cosmote

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, are lansat serviciul BuyBack de aproximativ doi ani. Potrivit ultimelor informatii furnizate, Orange a cumparat de la populatie peste 54.000 de telefoane mobile la un an si jumatate de la lansarea serviciului.

Cosmote si Germanos au lansat in aprilie 2011 programul BuyBack, extins pentru un numar de 270 de magazine.

Numarul de telefoane reciclate a variat de la o luna la alta. In general, s-a ridicat la nivelul a cateva mii de unitati pe luna, a declarat pentru MONEY.ro Mihai Barbut, sales & customer care director, Cosmote Romania.

Potrivit lui Barbut, 82% dintre telefoanele reciclate sunt Nokia. Urmeaza Samsung (7,5%), LG (2,63%) si Motorola (2,59%).

Oficialul Cosmote a spus ca perioada medie de schimbare a unui telefon mobil in randul clientilor Cosmote este de 18 luni.

#vodafone buyback, #reciclare telefoane mobile, #oferta telefoane mobile , #Telefoane vechi