ANCOM a lansat aplicatia care iti poate compara peste 3,5 milioane de oferte de telefonie si internet

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 15:58
2251 citiri
ANCOM a lansat aplicatia care iti poate compara peste 3,5 milioane de oferte de telefonie si internet

Peste 3,5 milioane de oferte de telefonie fixa, mobila si internet pot fi comparate pe Veritel.ro, o aplicatie online dezvoltata de ANCOM printr-un proiect cofinantat cu bani europeni, in valoare totala de peste un milion de lei.

"Pe www.veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte pentru ei: aleg categoria de servicii, introduc estimarile proprii de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare care corespund criteriilor selectate, ordonate in ordinea crescatoare a pretului. In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Aplicatia ofera utilizatorilor cu acces la internet informatii despre ofertele tuturor furnizorilor activi de pe piata, in masura in care acestia le-au introdus in baza de date.

"Anumite oferte, precum ofertele speciale de fidelizare sau altele negociate individual, nu pot fi introduse in aplicatie de operatori, dat fiind ca sunt bazate pe criterii particulare, adaptate la nivel de abonat", potrivit sursei citate.

Ce surse de finantare a avut proiectul

Proiectul este finantat din fonduri ANCOM si Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin POS-CCE. Asistenta acordata din fonduri publice nerambursabile a fost de 886.198 lei, iar valoarea totala a contractului de dezvoltare a aplicatiei Veritel.ro s-a ridicat la 1,06 milioane lei fara TVA (in care este inclusa si valoarea echipamentelor hardware si a licentelor software necesare functionarii aplicatiei).

In prima parte a anului trecut, ANCOM a organizat o licitatie pentru desemnarea furnizorului comparatorului online de tarife telecom. In august 2012, institutia a desemnat castigatoare oferta UTI Systems.

Aplicatia este dezvoltata ca urmare a prevederilor Deciziei ANCOM 77/2009 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

#aplicatie tarife telefonie veritel, #Veritel ro tarife internet, #aplicatie veritel ANCOM, #tarife telefonie internet ANCOM , #Telefonie fixa