Nokia creeaza reateaua 3G a RCS&RDS

Vineri, 02 Martie 2007, ora 14:30
932 citiri

Nokia NetAct, divizia producatorul finlandez de telefoane mobile, va sprijini RDS&RCS in crearea retelei 3G, prin planificarea si implementarea retelei, managementul de proiect, asistenta tehnica si pentru clienti, reparatii de hardware si servicii de instruire a personalului, informeaza Nokia.

Nokia sustine operatorul roman de comunicatii RCS&RDS cu infrastructura radio si de retea WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) pentru serviciile 3G, DigiTel, anunta, vineri, un comunicat Nokia.

La nivel mondial, pentru aceste servicii, Nokia are deja 67 de clienti, operatori de telefonie mobila.

Prin lansarea serviciilor de telefonie mobila Digi.Tel, compania RCS & RDS va fi primul operator care pune la dispozitia clientilor sai gama de servicii de telecomunicatii: telefonie mobila, telefonie fixa, Internet si date, televiziune.

RCS & RDS a achitat in urma cu o luna catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari.

RCS & RDS si Telemobil (Zapp) au castigat concursul organizat de IGCTI in 2006 pentru ultimele doua licente 3G. Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare.

Caietul de sarcini pentru licitatia 3G a fost achizitionat de cinci companii: Telemobil (Zapp Mobile), Cosmote Romania, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), RCS&RDS si Combridge, operatorul serviciului Eufonika- companie care nu a mai depus oferta.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)