Romanii se zgarcesc la smartphone-uri! Vezi ce modele au avut cel mai mare succes in 2011

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 18:25
2593 citiri
Romanii se zgarcesc la smartphone-uri! Vezi ce modele au avut cel mai mare succes in 2011
Preferinte smartphone

Austeritatea se reflecta si in preferintele romanilor pentru gadgeturi. Cele mai bine vandute modele de smartphone-uri in 2011 au costat sub 200 de euro, adica de trei ori mai putin decat un iPhone 4S.

Preferatul iubitorilor de tehnologie din Romania a fost anul acesta smartphone-ul Samsung Galaxy Mini, un telefon pe care il puteti cumpara la liber pentru aproximativ 160 de euro.

Acesta este printre cele mai ieftine gadgeturi din familia sa, fiind lansat de Samsung in primavara acestui an. Modelul ruleaza Android 2.2 Froyo, are un ecran de 1,14 inchi si o camera foto de 3 megapixeli.

Printre dezavantajele telefonului se numara faptul ca nu suporta Adobe Flash Player sau Mozilla Firefox. In plus, rezolutia slaba a ecranului limiteaza alegerea de aplicatii. Samsung este compania care vinde cele mai multe smartphone-uri in Romania, avand o cota de piata de 38,3%.

Cel mai bine vandut model de la Nokia, pe locul doi in clasament, a fost anul acesta E5. Telefonul costa 200 de euro, insa il puteti cumpara si cu 39 de euro cu abonament.

Nokia E5 ruleaza sistemul de operare Symbian OS v9.3 si, ca toate telefoanele din Nokia Eseries, are ca target oamenii de afaceri.

Drept urmare vine cu aplicatii business, cum ar fi QuickOffice. Nokia E5 este deja un model vechi, fiind lansat in trimestrul trei al anului 2010.

Apple se plaseaza abia pe locul trei in preferintele romanilor, cel mai vandut model de anul acesta fiind iPhone 4, varianta 16 GB. Modelul a fost lansat in iunie, 2010, in SUA si alte cateva state, si poate fi achizitionat in prezent pentru 500-600 de euro.

IPhone 4 este al patrulea model din generatia sa, fiind succesorul lui iPhone 3GS. Intre timp, Apple a lansat si iPhone 4s, gadget anuntat in urma cu doua luni.

Lista preferintelor romanilor continua cu HTC Cha Cha, telefon care costa aproximativ 250 de euro, fara conectare.

Modelul, lansat in februarie, 2011, functioneaza pe sistemul de operare Android si este special creat pentru cei care trimit multe mesaje, mailuri sau utilizeaza retelele de socializare. Spre exemplu, poti posta poze pe Facebook doar cu o simpla apasare de tasta.

Pe locul cinci in lista producatorilor preferati de romani este LG, iar cel mai bine vandut model este LG Optimus One. Telefonul costa doar 24 de euro, cu abonament, si 190 de euro, la liber.

Modelul a fost lansat in noiembrie 2010, si este considerat entry-level. De la lansare, au fost vandute aproximativ 2 milioane de unitati in toata lumea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone ieftin, #smartphone vechi, #oferta smartphone, #top telefoane romani , #Vanzare telefoane