Unul din trei telefoane vandute in decembrie in Romania va fi smartphone

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 16:42
3779 citiri
Unul din trei telefoane vandute in decembrie in Romania va fi smartphone

Ponderea smartphone-urilor in totalul vanzarilor de telefoane din Romania va creste in decembrie la 30%, de la nivelul actual de 18-20%, estimeaza directorul diviziei Telecomunicatii a Samsung Romania, Sorin Manea.

"Exista peste 2,5 milioane de smartphone-uri in Romania. Piata creste intr-un rimt alert. In urma cu un an spuneam ca in 2012 se vor vinde un milion de smartphone-uri. Potrivit datelor pe care le avem, estimarea este realista", spune directorul diviziei Telecomunicatii Samsung Romania.

Acesta adauga ca, Android este, de departe, cel care a castigat teren anul trecut si mai mult de jumatate din smartphone-urilor din Romania sunt marca Samsung.

"Gama high end de la Samsung are cele mai multe certificate de securitate implementate. Exista hardware dedicat pentru criptarea informatiei. Poate fi utilizat in zona de banking", spune Sorin Manea.

Oficialul Samsung Romania mai precizeaza ca este esential ca utilizarea mobile banking-ului sa fie cat mai facila. "Aplicatiile vor castiga in acest sens, nu serviciile care sunt folosite prin browser-ul de Internet", conchide Manea.

#smartphone Romania, #smartphone vanzari, #smartphone samsung , #Vanzare telefoane