MOL Romania a vandut mai putin carburant in T1

Marti, 19 Mai 2009, ora 11:51
1275 citiri
MOL Romania a vandut mai putin carburant in T1

Volumul total de carburant vandut de MOL Romania in primul trimestru al anului 2009 a scazut cu 5,8%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scadere generata de efectele crizei economice, potrivit unui comunicat emis marti de companie, relateaza NewsIn.

Volumul total de carburant vandut de MOL Romania in primul trimestru al anului 2009 a scazut cu 5,8%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scadere generata de efectele crizei economice, potrivit unui comunicat emis marti de companie.

"Partial, descresterea este explicabila si prin faptul ca, in primul trimestru al anului 2008, portofoliul de produse al MOL Romania includea si benzina cu plumb, Eco Premium, produs care a fost retras la 1 aprilie 2008.

Fara aceasta reducere a portofoliului, scaderea din primul trimestru ar fi fost de numai 3,5%", a informat compania.

Cota de piata a MOL Romania s-a mentinut la aproximativ acelasi nivel comparativ cu 2008, inregistrand o scadere usoara de la 11,3% in trimestrul I 2008, la 10,8% in primul trimestru al lui 2009.

Segmentul vanzarilor de carburanti catre clientii corporate a fost, de asemenea, afectat de conditiile economice, acesta inregistrand o scadere in volum de 14,1% in primul trimestru al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului 2008.

"Vanzarile corporate pe baza de card au scazut ca urmare a conditiilor economice care au pus presiuni fara precedent asupra clientilor nostri.

Ma refer in special la domeniul constructiilor si la transporturi. Daca analizam piata carburantilor in ansamblul ei, aceasta tendinta este clara in cazul tuturor jucatorilor", a afirmat directorul general al MOL Romania, Zsolt Szalay.

Potrivit acestuia, in primul trimestru din 2009, performantele inregistrate de magazinele din cadrul benzinariilor au fost mai putin afectate de criza financiara globala, vanzarile din magazinele benzinariilor inregistrand o crestere de 2% (in lei), in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

MOL Plc este o companie multinationala independenta, activand in domeniul petrolului si gazelor, lider in Europa Centrala si de Est, cu sediul central in Budapesta.

Grupul MOL deruleaza operatiuni in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si statele membre CIS, avand peste 17.000 de angajati in intraga lume.

De asemenea, MOL detine 3 rafinarii foarte performante in Ungaria, Slovacia si Italia. MOL are peste 1.000 benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est. In prezent reteaua MOL Romania include 134 de benzinarii. 

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#carburant, #companie, #criza, #economie, #vanzari , #stiri MOL