Vanzarile MOL Romania au scazut cu 4,5% in S1

Miercuri, 18 August 2010, ora 12:34
1360 citiri
Vanzarile MOL Romania au scazut cu 4,5% in S1

Vanzarile MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar MOL, au scazut in primul semestru cu 4,5%, pe fondul scaderii cererii de carburanti in contextul crizei economice si a reducerii numarului de benzinarii, se arata intr-un raport al Grupului, preluat de Mediafax.

Totodata, vanzarile prin carduri de carburant ale MOL Romania s-au redus cu 10% in primele sase luni din acest an.

Cu toate acestea, cota de piata a MOL Romania a crescut la 11%.

Numarul benzinariilor MOL s-a diminuat cu noua statii fata de jumatatea anului trecut, coborand de la 135 la 126 de unitati.

In urma masurilor de eficientizare a retelei de benzinarii din Romania, rulajul mediu pe statie a crescut in primul semestru cu 1,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul prezentat miercuri de grupul ungar de petrol si gaze.

Volumul vanzarilor retail de combustibil a coborat cu 4% in prima jumatatea a anului, iar vanzarile prin carduri de carburant s-au redus cu 10% ca urmare a depresiei economice.

Cota de piata a MOL in Romania a urcat insa cu 11%, potrivit raportului companiei.

Vanzarile magazinelor din benzinariile MOL Romania au urcat cu 2% in lei in prima jumatate a acestui an.

Consumul de carburant in Europa Centrala si de Est a scazut cu circa 3% in primul semestru din acest an, insa a manifestat o tendinta de imbunatatire, cererea totala fiind stabila in trimestrul al doilea, in timp ce cererea pentru motorina a urcat.

Printre factorii care au determinat scaderea consumului de carburanti in regiune se numara si cresterea accizelor in Ungaria, Romania si Cehia, dar si conditiile meteo nefavorabile din prima jumatatea a anului, compania facand referire la iarna neobisnuit de rece, dar si la reducerea cererii din agricultura din cauza inundatiilor din ultimele luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carburanti, #mol, #romania, #vanzari , #stiri MOL