Isarescu: BNR poate mentine cursului leului intr-o eventuala lipsa de lichiditati

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 16:00
1712 citiri
Isarescu: BNR poate mentine cursului leului intr-o eventuala lipsa de lichiditati

Banca Nationala a Romaniei dispune de toate resursele necesare de a mentine cursul leu-euro, intr-o eventuala lipsa de lichiditati pe piata bancara din Romania, care nu poate fi acoperita prin injectare de capital de catre bancile mama, a mentionat Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR.

"Problema este daca bancile-mama injecteaza sau nu bani spre Romania, pentru ca ele au nevoie de lichiditati. Guvernatorul poate sa faca tot posibilul sa tina cursul in limite acceptabile si aici ne-a asigurat ca nu sunt probleme. E limpede ca putem mentine cursul, avem resurse sa facem lucrul acesta. Putem sa stam destul de linistiti, dar problema este ce va face economia reala", a declarat deputatul Pambuccian, citata de Agerpres.

Guvernatorul BNR a tinut sa mentioneze in cadrul intalnirii de miercuri cu liderii coalitiei de guvernare ca sistemul bancar romanesc este unul stabil.

"Sistemul bancar este stabil, bancile din Romania nu au probleme", a relatat Pambuccian despre discutiile cu Isarescu.

Mentionarile guvernatorului BNR vin dupa ce, marti,a avut loc o intalnire intre Traian Basescu si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Cei doi au subliniat necesitatea unor masuri pentru ca bancile europene sa se mentina prin subsidiarele lor pe piata din Romania.

"Am cazut de acord cu presedintele Basescu asupra oferirii de garantii ca planurile pentru restabilirea increderii in sectorul bancar din Uniunea Europeana nu trebuie sa afecteze fluxul de credite din Romania", a spus Barroso, la sfarsitul intalnirii cu seful statului roman.

#curs leu euro, #mentinere curs leu, #Isarescu mentinere curs leu , #Guvernator BNR