Isarescu: Centrul Vechi trebuie sa redevina centrul financiar bancar al Bucurestiului

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 12:15
1296 citiri
Isarescu: Centrul Vechi trebuie sa redevina centrul financiar bancar al Bucurestiului

Centrul Vechi trebuie sa redevina centrul financiar bancar al Bucurestiului, iar Banca Nationala se straduieste in acest sens, a declarat, miercuri, in cadrul unui simpozion de specialitate, Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

"Vrem din doua motive: primul pentru ca este bine pentru tara si al doilea pentru ca am putea face ceva cu acest centru, cu bogatia lui. Simtim, insa, ca merge foarte greu. Refacerea istoriei este dificila, daca nu chiar imposibila. Nu mai pot incapea in zona sute de banci ca la 1800. Atunci se facea un alt fel de banking, cu multa hartie. Computerele, comunicatiile, ne-au introdus in alta lume, iar bancile se duc in alte parti ale orasului. Si in New York, marile banci au plecat de pe Wall Street, iar acolo au ramas mici reprezentante", a mentionat Isarescu.

Acesta a adaugat ca si centrul financiar bancar al Bucurestiului va suferi o tipologie asemenatoare si ca BNR se straduieste sa aduca institutii financiare in Centrul Vechi, precum Fondul National de Garantare.

In plus, BNR si publicatia "Istorie si civilizatie" organizeaza, miercuri, la Bucuresti, simpozionul cu tema "Istorii financiare din Centrul Vechi al Bucurestilor".

In cadrul evenimentului participa, pe langa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, o serie de istorici si academicieni, printre care Adrian Cioroianu, Dan Berindei, Ion Bulei si Dinu C. Giurescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu BNR, #Mugur Isarescu centru financiar Bucuresti , #Guvernator BNR