Isarescu confirma ca BNR a oprit ciclul de reduceri din cauza evolutiilor politice

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 19:38
1250 citiri
Isarescu confirma ca BNR a oprit ciclul de reduceri din cauza evolutiilor politice

BNR a oprit ciclul de reducere a ratei de politica monetara din cauza celor mai recente evenimente politice interne, care s-au suprapus pe evolutii externe nefavorabile, inclusiv la nivelul sistemului bancar, a declarat guvernatorul Mugur Isarescu, precizand ca nu poate estima cand va fi reluat.

"Trebuie sa fim atenti la stabilitatea economica si financiara a tarii. Suntem intr-un context european destul de dificil, cu o adevarata restructurare a sistemului financiar european, chiar si cel mondial, si toate acestea suprapuse pe evolutiile electorale si politice interne ne-au pus in situatia sa intrerupem ciclul de reduceri.

In momentul acesta nu ma pot pronunta nici eu, nici Consiliul de Administratie al BNR, asupra momentului si manierei in care putem relua acest ciclu", a spus guvernatorul BNR.

Isarescu a aratat ca rata inflatiei se va mentine in intervalul tintit pe tot orizontul de prognoza al BNR, astfel ca ar fi permis noi redueri de dobanda.

Seful bancii centrale a mai punctat ca la nivelul BNR nu s-a dorit oprirea ciclului de reducere a ratei dobanzii de politica monetara.

#Mugur Isarescu dobanda politica monetara, #bnr politica monetara, #BNR inflatie , #Guvernator BNR