Isarescu: Nu vad posibila reducerea CAS

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 17:55
970 citiri
Isarescu: Nu vad posibila reducerea CAS

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca nu vede posibila o modificare a CAS, pentru ca aceasta ar necesita modificari legislative care ar dura mult, dar ca reintregirea salariilor bugetarilor va avea loc, fiind o tema "previzibila si oricum discutata".

"Eu sunt foarte atent la ce spun reprezentantii statului roman. Eu nu am inteles ca premierul desemnat a vorbit de reduceri de CAS sau de o noua politica fiscala. Aceasta in definitiv si conform legislatiei si in conformitate cu metolodologia ....o asemenea schimbare implica luni bune", a declarat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR a declarat ca majorarea salariilor este posibila, pentru ca era o tema previzibila si era discutata cu institutiile financiare internationale.

"In consecinta, ce am inteles eu de la premier, cu sublinierea ca este un guvern special, pentru o situatie speciala, un guvern care se ocupa sa pastreze macrostabilitatea si sa asigure alegerile, intre cele doua fiind legaturi. Daca acestea sunt principiile dupa care va actiona noul guvern, eu cred ca guvernul va pune in practica ceea ce este oricum prevazut si previzibil din acordurile cu institutiile financiare internationale.

Recuperarea salariilor este o chestiune care era previzibila si era oricuim discutata. Este posibil sa aiba un anumit impact asupra inflatiei, nu ne dam seama acum. Dar acum, in aceasta jumatate de an, o reducere a CAS noi nu o vedem posibila, inclusiv pentru faptul ca ar insemna modificari legislative. Cel putin eu nu le vad realizabile intr-o perioada de 6 luni", a spus Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu majorare salarii, #Isarescu declaratii CAS, #Isarescu politica monetara , #Guvernator BNR