Cererea de consum treneaza in continuare (Mugur Isarescu)

Luni, 08 August 2011, ora 12:01
1508 citiri
Cererea de consum treneaza in continuare (Mugur Isarescu)

In conditiile in care volumul creditului de consum pentru populatie "continua sa fie jos", guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca cererea de consum treneaza in continuare si ca se observa doar o usoara revenire in comertul cu amanuntul, anunta NewsIn.

"Cererea de consum treneaza in continuare. Se observa o revenire a salariului real net in economie si o revenire in comertul cu amanuntul.

In schimb, volumul creditului de consum pentru populatie continua sa fie jos, ceea ce inseamna ca populatia se concentreaza in a-si rambursa creditele contractate anterior si nu are curajul sa ia noi credite, cel mult refinantari. Indicatorii de incredere sunt in continuare in teritoriu negativ", a spus Isarescu.

Potrivit acestuia, volatilitatea leului a crescut fata de inceputul anului, dar este mai mica decat in cazul zlotului polonez si a forintului maghiar.

Banca Nationala a Romaniei si-a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 4,6%, in conditiile in care anterior estima un nivel al ratei inflatiei de 5,1%.

Pentru sfarsitul anului 2012, BNR estimeaza o rata anuala a inflatiei de 3,5%, de la 3,6% cat era estimarea anterioara.

#volum credit, #credit mugur isarescu, #isarescu banci , #stiri Mugur Isarescu