Isarescu a intrat in Cartea Recordurilor

Joi, 16 Iulie 2009, ora 11:44
2068 citiri
Isarescu a intrat in Cartea Recordurilor

Mugur Isarescu a intrat oficial, joi, in Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei banci centrale, dupa ce si-a inceput mandatul in 1990, conform World Records Academy, precizeaza NewsIn.

Isarescu, in varsta de 60 de ani, a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale Romaniei, fiind considerat de unii premierul "ascuns" al tarii.

De asemenea, multi considera ca echipa condusa de Isarescu, in cadrul BNR, a salvat Romania de la un colaps asemanator celui din Bulgaria, dupa ce a crescut rezervele nationale de aur si euro, a temperat inflatia si a introdus leul nou.

Rolul jucat de Isarescu in economia romaneasca este comparat cu cel al lui Laszcek Balcerowicz, care a implementat reformele din Polonia.

Este singurul politician roman membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, este membru al Clubului de la Roma. A fost prim-ministru in perioada decembrie 1999 - noiembrie 2000.

Desi a detinut aceasta functie numai un an, multi spun ca Isarescu a inceput procesul de reforma, continuat apoi de Adrian Nastase si Calin Popescu - Tariceanu.

In 1999, Isarescu a deschis negocierile cu Uniunea Europeana, proces incheiat in 2004.

Isarescu este autorul a numeroase articole si carti de economiei. Este doctor in economie (Academia de Studii Economice, Bucuresti).

World Records Academy este principala autoritate la nivel mondial in certificarea recordurilor. 

 

#cartea, #functii, #isarescu, #politician, #recordurilor , #stiri Mugur Isarescu