Isarescu: BNR, pregatita sa lupte de la egal la egal pe arena financiara internationala

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 23:31
1527 citiri
Isarescu: BNR, pregatita sa lupte de la egal la egal pe arena financiara internationala

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat marti, la Cotroceni, ca BNR este pregatita sa se lupte de la egal la egal pe arena financiara internationala si ca unul dintre obiective este trecerea la euro, astfel incat moneda unica europeana sa fie adoptata optim in Romania.

 "Suntem inalt onorati de aceste inalte decoratiuni pe care le-am primit. Pentru mine este un moment suprem. Suntem si emotionati, cum este normal. Va suntem recunoscatori pentru acest moment de pretuire.

In acelasi timp suntem constienti ca aceste inalte distinctii sunt atribuite Bancii Nationale, institutia pe care o slujim, institutia care in acest an implineste 130 de ani de la infiintare, institutia a carei istorie reflecta intr-un mod sintetic istoria monetara si financiara a Romaniei moderne si institutia care in perioada de dupa 1990 s-a batut pentru a-si atinge obiectivele stabilite de lege, in principal pentru a pastra echilibrele economice si financiare in aceasta tara", a declarat Mugur Isarescu dupa ceremonia de decorare de catre presedintele Traian Basescu a membrilor fostului Consiliu de Administratie al BNR.

El a mai spus ca cei decorati si-au facut datoria si fata de lege, dar si fata de tara. "As mai adauga ca toti acei aici de fata au mai fost manati de mandria profesionala, de devotament, dar si de mandria nationala.

Am vrut sa aducem in lumea concurentiala si globalizata de astazi vorba de duh a cronicarului, care spunea ca si aceasta tara naste oameni si as adauga eu ca si aceasta tara naste institutii.

Am vrut sa aratam, impreuna cu alti colegi din BNR ca aceasta institutie este pregatita sa se lupte de la egal la egal pe arena financiara internationala. In masura in care am reusit, cel putin partial, simtim in acest moment o imensa bucurie", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a mentionat un indicator care "pare" a fi simplu, dar care lui i se pare semnificativ: "Pana in urma cu cativa ani, BNR era importator de asistenta tehnica. De cativa ani suntem exportatori de asistenta tehnica".

"Pentru viitor, in acest moment nu pot decat sa aduc angajamentului institutiei pe care o conduc, se va lupta in continuare pentru a asigura obiectivele stabilite de lege: stabilitatea preturilor si stabilitatea financiara, sa asiguram si celelalte obiective de redresare si crestere economica impreuna cu Guvernul si sa pregatim bine trecerea la euro, astfel incat moneda unica europeana sa fie adoptata in Romania intr-o maniera optima", a conchis Mugur Isarescu.

Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, i-a fost conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan, "avand in vedere propunerea primului-ministru, in semn de inalta apreciere pentru rezultatele de exceptie obtinute in activitatea de cercetare si promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus in calitate de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei in vederea elaborarii si implementarii cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiara a Romaniei". 

#mugur isarescu, #guvernator, #bnr , #stiri Mugur Isarescu