Isarescu: Capacitatea de stimulare a economiei se diminueaza

Joi, 06 Mai 2010, ora 12:52
1466 citiri
Isarescu: Capacitatea de stimulare a economiei se diminueaza

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca nivelul deficitului bugetar poate fi calculat prin scaderea din cheltuieli de 40% din PIB a veniturilor de circa 30%, desi dezechilibrul poate sa aiba variatii, precizeaza Mediafax.

"Nu e vorba de cat s-a realizat, ci de cat tinde sa se intample. Puteti sa calculati singuri. Scadeti din 40% circa 30% cat sunt veniturile si vedeti unde se duce deficitul. Deficitul bugetar poate sa aiba variatii, dar daca iti atingi tinta cu arierate ale statului este cea mai proasta (solutie, n.r.). La fel de proasta este si taierea investitiilor. Capacitatea de stimulare a economiei se diminueaza", a spus Isarescu.

El a precizat ca nu a discutat cu FMI despre problema taxelor, ci numai despre probleme monetare si de stabilitatea financiara si a sistemului bancar din Romania.

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat miercuri pentru MEDIAFAX ca discutiile pleaca de la o crestere economica zero in acest an si un deficit bugetar de peste 9% din PIB.

Aceleasi surse au afirmat ca deficitul bugetar ar putea fi tinut sub 7% din PIB fara majorarea taxelor, prin reduceri drastice de cheltuieli si personal.

Sursele au declarat mar?i pentru MEDIAFAX c? FMI ar putea accepta un deficit bugetar in cre?tere de la 5,9% la 6,9% din PIB.

#deficit economie isarescu crestere economica stimulare , #stiri Mugur Isarescu