Isarescu: consolidarea unor branduri romanesti, la baza redresarii economice

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 13:09
1034 citiri
Isarescu: consolidarea unor branduri romanesti, la baza redresarii economice

Guvernatorul Bancii Nationale Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca eforturile de redresare ale economiei trebuie facute pe alte baze decat ceea ce s-a intamplat in ultimii 10 ani, iar baza redresarii consta in consolidarea unor branduri romanesti, anunta NewsIn.

"In aceasta dimineata citeam un editorial in The Economist despre Romania, si se spunea, da domnule, au asigurat stabilitatea, au evitat criza cu acel imprumut, dar pe cand redresarea si cum e cu redresarea economiei?

Eforturile de redresare trebuie facute pe alte baze decat ce s-a intamplat in ultimii 10 ani. Si o spun chiar eu, intrucit intr-un fel am contribuit la aceasta redresare care a inceput in anul 2000, iar baza redresarii este consolidarea unor nume romanesti, ca sa nu le spun branduri, in esenta lor simboluri de competitivitate si de performata", a spus Isarescu.

Potrivit acestuia, numele si reputatia sunt foarte importante pentru orice firma.

"Si pentru noi, dar si pentru multi dintre dumneavoastra, pentru majoritatea organizatiilor, ca sunt private, ca sunt publice, ca reprezinta corporatii mari sau firme mici, cand spui brand, adica nume, spui unul dintre cele mai importante active.

Chiar daca in bilant nu apare ca atare, stim cu totii cat de important este numele, reputatia", a precizat guvernatorul BNR.

Stabilitatea este mai buna decat criza si colapsul, scrie The Economist in articolul intitulat "Gauri si colturi", vorbind despre situatia economica a Romaniei si amintind ca in entuziasmul cresterii economice inregistrate dupa aderarea la UE, "Romania a calcat pe acceleratie, acolo unde un guvern prudent ar fi pus mai degraba frana" si asa a ajuns la un deficit bugetar urias, fiind nevoita in 2009 sa imprumute 20 de miliarde de euro de la FMI.

Articolul prezinta masurile dure de austeritate luate in urma acordului cu FMI, care, spune autorul, "a creat o binevenita camasa de forta externa pentru politicienii divizati si ezitanti".

The Economist vorbeste si despre banca centrala, considerata de multi romani drept "cea mai solida institutie a lor".

Guvernele pleaca si vin, scrie publicatia economica britanica, dar seful BNR, Mugur Isarescu, aflat in functie din 1990, este o prezenta puternic resimtita - banca tine leul destul de stabil, inflatia la un nivel coborat si vegheaza asupra sistemului financiar (care nu este in forma prea buna, spre deosebire de multe altele, noteaza The Economist).

Dar Mugur Isarescu nu poate face prea multe pentru a mari cresterea economica, prognozata la numai 1,5% anul viitor, adauga The Economist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#isarescu, #economie, #branduri, #redresare, #economica , #stiri Mugur Isarescu