Isarescu: Cursul de schimb din urma cu doua saptamani "cam" reflecta fundamentele macroeconomice

Joi, 15 Iulie 2010, ora 14:45
1422 citiri
Isarescu: Cursul de schimb din urma cu doua saptamani "cam" reflecta fundamentele macroeconomice

Nivelul cursului de schimb inregistrat in urma cu doua saptamani a "cam" reflectat fundamentele macroeconomice, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, subliniind ca interventiile bancii centrale nu vizeaza un punct fix al paritatii, relateaza Mediafax.

"In ceea ce priveste cazul Romaniei, prezenta noastra pe piata nu vizeaza numai cursul de schimb si, iarasi, nu avem puncte fixe. (…)

Intr-un fel, evenimentele de acum cateva saptamani, cu depasirea nivelului de 4,3 lei/euro (arata acest lucru - n.r.).

Nu ne cantonam intr-un punct fix, avem zone in care consideram cursul intr-un relativ echilibru la momentul respectiv", a spus Isarescu.

El a mentionat ca economia evolueaza, ceea ce inseamna ca multe date se schimba, iar o zona de echilibru dintr-un an nu este mentinuta la infinit.

La finele lunii iunie, leul s-a depreciat semnificativ in raport cu moneda europeana, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala reducerea pensiilor, ceea ce a adancit incertitudinile privind situatia economica a Romaniei.

In ultimele trei sedinte ale lunii iunie, cursul de schimb a atins niveluri maxime istorice, culminand pe 30 iunie, cand a ajuns la 4,3688 lei/euro. 

#isarescu, # curs, # de schimb , #stiri Mugur Isarescu