Isarescu: fara titluri de stat, controlam lichiditatea prin cumparare-vanzare de valuta

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 11:15
1030 citiri
Isarescu: fara titluri de stat, controlam lichiditatea prin cumparare-vanzare de valuta

Controlul lichiditatilor este o chestiune vitala, de care depind mai toate echilibrele din economie, iar faptul ca Romania nu prea are titluri de stat determina banca centrala sa realizeze aceasta operatiune prin cumparare si vanzare de valuta, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precizeaza Mediafax.

"Tehnicismul este necesar pentru a evita confuziile. Trebuie sa repetam uneori. Ieri (marti - n.r.) am vorbit despre cat de important este in cazul bancii nationale sa controleze lichiditatile.

Este o chestiune vitala. Banca centrala face emisiune si controlul acestei emisiuni, al lichiditatilor, este o functie vitala de care depinde mai toate echilibrele din economie", a spus Isarescu, in cadrul colocviului cu tema "Instrumente de plata", organizat de BNR.

El a mentionat ca banca centrala realizeaza controlulul lichiditatii in functie de instrumentele pe care le are. 

"Daca nu prea avem titluri de stat, a?a cum este cazul nostru, ?i avem valuta, controlam lichiditatile prin cumparari/vanzari de valuta. Tehnic vorbind, cei care se tot aventureaza sa citeasca operatiunile BNR si le leaga numai de cursul de schimb gresesc, pentru ca nu este numai acest lucru", a continuat guvernatorul BNR.

#banca, #curs, #isarescu, #nationala, #valutar , #stiri Mugur Isarescu