Isarescu nu exclude o inflatie mai mica de 4% in septembrie

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 12:37
1300 citiri
Isarescu nu exclude o inflatie mai mica de 4% in septembrie

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca rata inflatiei ar putea ajunge sub 4%, in luna septembrie, in ipoteza unui an agricol bun, relateaza Mediafax.

"Eu nu exclud ca la inceputul lui octombrie, cand se va publica IPC (pe luna septembrie - n.r.), sa avem o inflatie de sub 4%. (…) 

Ipoteza unei rate lunare exact ca in luna iunie este probabila si in iulie si in august si eventual si in septembrie. Cam acesta ar fi impactul unui an agricol care se anunta bun", a spus Isarescu la un seminar pe tema inflatiei.

Preturile de consum au scazut cu 0,3% in iunie, fata de mai, pe fondul ieftinirii produselor alimentare, astfel ca rata anuala a inflatiei s-a redus la 7,93%, de la 8,41% in luna anterioara.

Potrivit datelor INS, in lunile de vara exista o tendinta de decelerare a inflatiei, sau chiar de scadere a preturilor, in conditiile in care incepe perioada de recoltare.

BNR a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioara a intervalului de variatie tintit, de 2-4%. Banca centrala a urcat si prognoza pentru inflatia de anul viitor de la 3,2% la 3,6% Pentru ambii ani, BNR a stabilit o tinta de inflatie de 3% plus/minus un punct procentual.

#isarescu, #inflatie, #mugur isarescu, #rata inflatie , #stiri Mugur Isarescu