Isarescu: Romania va avea crestere economica in continuare

Joi, 21 Mai 2009, ora 16:01
2737 citiri
Isarescu: Romania va avea crestere economica in continuare

Romania va avea crestere economica in continuare, in ciuda scaderii produsului intern brut (PIB) din primul trimestru cu 6,4%, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la Forumul Financiar Central si Sud-Est European, relateaza NewsIn.

"Raman in continuare la ideea de crestere economica, nu la fel ca in 2008, ci intr-o anume normalitate", a spus Isarescu. Anterior, guvernatorul spunea ca punctul minim al recesiunii Romaniei - care este, in opinia sa, una in forma de litera V - a fost inregistrat in primul trimestru.

El a precizat ca, in opinia sa, recesiunea tehnica nu este definita ca scadere a economiei in doua trimestre consecutive fata de trimestrele precedente, ci ca scadere a economiei in doua trimestre consecutive fata de perioadele similare din anul precedent.

Isarescu a mai spus ca spera ca, in trimestrul doi, economia sa performeze mai bine decat in perioada echivalenta din 2008.

Economia romaneasca s-a contractat in primul trimestru al acestui an cu 6,4% fata de acelasi interval din 2008 si cu 2,6% fata de ultimul trimestru al anului trecut.

Institutul National de Statistica (INS) a precizat, la jumatatea acestei luni, ca PIB-ul Romaniei a scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu 3,4% fata de trimestrul anterior, ceea ce, potrivit definitiei larg raspandite, marcheaza intrarea in recesiune a economiei romanesti in primele luni ale acestui an.

Revenirea nivelului de trai, peste "un an si ceva"

"Daca masuram iesirea din criza ca o crestere a nivelului de trai la acelasi nivel ca in trecut, atunci mai avem un an si ceva sa asteptam", a spus Isarescu, la aceeasi conferinta.

El a avertizat ca, "daca incepe din nou escalada cu salariile, cursul se va dovedi necorespunzator". Guvernatorul a mentionat ca, in prezent, "cursul are fundamente in economie". "Noi vorbim de stabilitate", a mai spus el. 

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#economie, #pib, #recesiune, #salarii , #stiri Mugur Isarescu