Isarescu: Trebuie sa fim optimisti pentru a iesi din criza

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 12:45
1271 citiri
Isarescu: Trebuie sa fim optimisti pentru a iesi din criza

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat joi la Cluj ca stimularea economiei prin crearea de noi locuri de munca in domenii deficitare ar putea sa asigure in acest an cresterea economica.

Acesta a mai adaugat ca bugetul pe 2009 este un prim pas de abordare a actualei crize, iar pe viitor este necesar ca Romania sa continue sa isi intareasca politicile fiscale, informeaza Ziarul Financiar.

Isarescu a subliniat ca in 2009 se poate vorbi de crestere economica in contextul in care preturile la combustibili sunt actualmente mai scazute cu pana la 20% si chiar daca exporturile vor scadea, importurile vor fi si ele la un nivel si mai scazut.

"Exista totodata fonduri structurale si de aderare care nu au fost accesate anul trecut, si care urmeaza sa fie accesate in acest an, iar flexibilitatea cursului de schimb nu afecteaza direct economia reala", a declarat guvernatorul BNR.

El a mai adaugat ca scaderile care ar putea fi inregistrate de industria constructiilor de masini, constructii civile si industriale, ar putea fi completate de cresterile din industria farmaceutica si a medicamentelor, industria tehnologiei informatiei si industria alimentara.

"Eu sunt relativ optimist si noi trebuie sa fim optimisti pentru a iesi mai usor din criza. Obiectivul BNR pe termen lung este o inflatie scazuta si stabila, fiindca inflatia este principala sursa de instabilitate financiara. Banca Nationala trebuie sa asigure stabilitatea preturilor si stabilitatea financiara", a completat Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#crestere, #criza, #economica, #exporturi, #importuri, #inflatie, #isarescu , #stiri Mugur Isarescu