Isarescu urmareste o temperare economica lina in urmatorii trei-patru ani

Luni, 15 Octombrie 2007, ora 13:12
951 citiri
Isarescu urmareste o temperare economica lina in urmatorii trei-patru ani

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu va reactiona brutal si doreste o temperare lina a cresterii economice in urmatorii trei-patru ani, pe fondul aplicarii combinate a mai multor politici, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte.

Guvernatorul bancii centrale a mentionat de patru seturi de parghii principale aplicabile in evolutia economiei: politici structurale, domeniul pensiilor, politicile fiscale si politicile monetare.

"Consideram ca situatia economica este una pozitiva, administrabila, insa este nevoie de o imbunatatire a mixului de politici economice", a spus Isarescu, in cadrul unei conferinte despre creditare.

Guvernatori a atras atentia asupra necesitatii aplicarii politicilor structurale pe piata fortei de munca, insa a mentionat ca, "realist vorbind, intr-o perioada electorala este putin probabil ca acest tip de politici sa fie aplicate".

Guvernatorul a mai explicat ca politicile fiscale nu trebuie sub nici o forma sa se mai relaxeze.

In ceea ce priveste domeniul pensiilor si salariilor, Isarescu a atras din nou atentia ca trebuie oprita cresterea "nerealista" a salariilor, insa acest lucru este greu de realizat din cauza ofertei limitate de pe piata fortei de munca si din cauza somajului scazut.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.